sâmbătă, 1 iunie 2013

1 iunie - dupa-amiaza

Aseara a primit: Depakine 150 mg la 19:30 si Ketilept 100 mg la 21:30. A adormit pe la 22:45 . L-am trezit azi dimineata la 11, am mancat cirese, am stat de vorba, dar pentru ca nu aveam o activitate clara de facut (de iesit din casa), nu s-a mobilizat si a adormit la loc pana la 15. Sper sa mai poata dormi la noapte... De cateva zile am inceput sa ii dau si Piracetam 400 mg la 9 si la 13.

Saptamana asta, seara, am iesit doar noi cu copilul afara; s-a mai plictisit si imi zicea sa duc copilul la culcare, dar de fiecare data cand l-am rugat sa ma ajute cu ceva: sa-mi aduca o crema, un prosop, sa scoatem copilul din baie, sa puna lingurite de biscuit pisat in iaurt etc., a facut si ma mai si intreba daca ma mai poate ajuta cu ceva... E drept ca nu l-am lasat singur cu copilul in camera si nici copilul nu a dormit peste noapte cu noi (nici nu ar fi putut).

Daca il intrebi ce a mai facut in ultima vreme, spune ca nimic, dar daca ii povestesc ca am fost la teatru, ca ne-am vazut cu cineva cunoscut, isi aduce aminte locatia sau cateva amanunte legate de eveniment (fara sa le poata pozitiona in timp).

Ieri si-a adus aminte de parintele Mihail (pe care nu il cunoscuse inainte de AVC). I-am spus ca mergem la biserica unde slujeste si mi l-a descris fizic: inalt, slabut, cu parul gri - fara sa ii poata retine numele... Si-a amintit ca parintele l-a recunoscut pe el (saptamana trecuta am fost la biserica si Radu, cu barba mare, era in fata altarului cand parintele a iesit si s-a bucurat cand l-a recunoscut).

Am fost la oftalmolog ieri: vede foarte bine la distanta cu fiecare ochi in parte; cu amandoi am crezut ca inca mai vede dublu, dar se pare ca nu mai este asa, adica desi vede si cu stangul separat, creierul (cand priveste cu ambii ochi) preia informatii doar de la dreptul (sper sa fi inteles corect); deci vede bine la distanta. La apropiere pupilele nu se dilata suficient si de aceea nu vede scrisul mic sau este neclar; a primit ochelari cu dioptrii +1 (oricum le-ar fi primit in cativa ani), ca sa poata lucra la calculator si sa citeasca din carti cu scrisul mai mic. Am fost in examen complet (cu examinare de fund de ochi, etc.), nervul optic nu este afectat.

E mai prezent seara (evident), cand foloseste un limbaj mai complex (marul e "turgescent") si mai face si cateva glumite.

Poate sunt eu acum mai optimista dupa o noapte dormita...  Doamne ajuta!

P.S.:  O sa publicam si raportul medical de la oftalmolog in "dosarul medical" de pe blog.

Doinita

Un comentariu:

 1. buna ziua,

  In tinerete am suferit de anxietate, in urma unui tratament prescris de un psihiatru am scapat de aceasta problema.Am urmat la virgula tratamentul si dozele prescrise.
  Va spun aceste lucruri ptr ca va dvs. nodificati dozele de la zi la zi, iar mai grav chiar nu-i dati in fiecare zi. Medicamentele prescrise de un psihiatru sunt specifice bolilor psihiatrica, iar daca ele nu sunt luate cum trebuie nu-si vor face efectul, ba mai mult ii pot face mai rau.
  cu aceste medicamente nu este de joaca, acestea nu sunt aspirine sau antibiotice. daca considerati ca nu-si fac efectul, nu schimbati dvs doza, nu le intrerupeti, mergeti din nou la medicul specialist.
  O boala de acest felnu trece prin rugaciuni sau medicamente babesti

  RăspundețiȘtergere