vineri, 12 aprilie 2013

12 aprilie - amiaza

Nici ieri nu a fost mai bine la capitolul "nervozitate". In masina s-a urcat in spate si a lovit cu picioarele in bancheta din fata, a lovit un caine cu piciorul (nu foarte tare si eram si in apropierea garii... cainele n-a reactionat, cred ca era obisnuit...). Imi facusem o programare si l-am lasat 30 de minute cu colegii: a dat cu pumnul in birou, a injurat, a varsat cafeaua pe unul din colegi...

Ajunsi acasa s-a intins un pic, dar nu a putut dormi, asa ca l-am rugat sa mestece in mamaliga :) Am mancat si seara am fost la teatru. Inainte sa iesim pe usa s-a uitat in oglinda si mi-a spus ca nu prea e asortat cu geaca de piele maro si incaltamintea neagra - i-am spus ca ne asortam noi doi, caci si eu sunt la fel :)

Pe trotuar a dat peste mana unei femei care butona un telefon, de l-a scapat pe jos. Pentru ca piesa dura mai mult, l-am lasat un pic singur, cat sa ies la capatul randului si sa intreb o plasatoare inainte sa inceapa piesa, care ar fi cea mai apropiata toaleta (in caz ca va avea nevoie). Nu a durat un minut... intre timp imbrancise sau lovise cu piciorul (nu stiu exact) cativa tineri care treceau prin fata lui sa isi caute locurile; am calmat repede spiritele... M-a intrebat unde am fost, i-am spus si si-a amintit ca ii spusesem si inainte unde plec. Piesa i-a placut (a zambit la fazele comice). Dupa pauza de 10 minute, nu mai stia despre ce este piesa. La final mi-a spus din nou ca s-a terminat ciudat, i-am repovestit-o.

Prof. Ciurea spune ca sunt normale si frecvente starile lui: "A fost sub cortizon foarte mult timp ceea ce explica starea lui de nervozitate." Suntem programati pe 22 aprilie (cel mai devreme) la un consult si tratament psihiatric (urmat, sper eu, de o recomandare catre o evaluare psihologica ceva mai profunda: de cognitie, memorie, etc), dar nu cred ca pot sta cu Radu asa pana atunci (mai ales ca vine si piticul acasa), caci am inteles ca nici starea asta de nervozitate si anxietate nu ii face bine, asa ca vom lua un tratament pana atunci. Psihiatrii spun ca Haloperidolul ar fi pe termen scurt si ca reactiile adverse ar fi mai puternice (toate medicamentele au reactii adverse...), asa ca vom lua altceva (inca nu stiu ce si cum - sper sa rezolv zilele astea), pana la consultul din 22 aprilie.

Mergem inainte. Doamne ajuta!

Doinita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu