marți, 26 martie 2013

26 martie - dimineata

Radu s-a descurcat bine fizic ieri, era odihnit dupa pauza din week-end (10 min. la bicicleta la putere mica, 5 min. la banda, chiar si exercitiile de echilibru au iesit mai bine). A inceput sa devina un pic violent verbal, dar si un pic fizic (doar cu baietii de la kineto, care il pun la "munca" si pun mana pe el). Neurologic, nu prea am avansat: se credea sanatos si nu intelegea de ce n-ar rezista in picioare la un concert, a intrebat ce face mama lui si ascultand "Amintiri din copilarie" mi-a repetat de 3 ori in decurs de 20 min. ca "asta o stia pe de rost". Nu a putut sa-mi redea nimic din povestea "Soacra cu trei nurori" imediat dupa ce a ascultat-o (desi s-a amuzat) si a incercat sa inventeze (nu voit) povestea.

Nu a dormit prea mult ieri, dar chiar si asa, nu il pot culca mai devreme de ora 23 (trecute) si azi s-a trezit foarte greu si desi a fost singur in bazin, nu a fost in apele lui. A incercat sa iasa de 2 ori, pe motiv ca vrea la toaleta sau ca ii e greata - cand ii dadeam alternative uita de motiv, dar se vedea ca este obosit. Cere mult dulce (probabil si din cauza mancarii proaste si putine de aici - singurul neajuns - si nu intelege ca nu am de unde sa cumpar sau ca nu i-o mai pot incalzi, iar rece "e groaznica"). Cand nu ii este foame sau este prea obosit, prefera sa ii dau mancare intins pe pat si daca incerc sa-l conving sa se ridice, se intoarce sa se culce.

Nu tine minte pe nimeni cunoscut aici, camera unde stam sau locurile unde facem procedurile. Merge mult pe intuitie, ne-am jucat "spanzuratoarea" si a ghicit cuvantul. Cand vorbeste la telefon o face cu voce mai tare si mult mai cursiv. Desi nu spune, il deranjeaza cand lumea intreaba de starea lui si eu trebuie sa raspund (personalului medical); in rest, il laud la toata lumea despre progresele pe care le-a facut, chiar daca nu sunt in totalitate adevarate. Chiar si kinetoterapeutul mi-a spus ca fizic e mult mai bine, dar trebuie lucrat neurologic mai mult.

Prof. Sidenco spune ca daca mai raman locuri, ne-ar mai tine o serie, dar abia vineri aflam (cand vom face 84 de zile de concediu medical; daca mai ramanem, se ocupa ei de dosarul pentru comisia de pensionare). Daca nu, o sa ne ocupam noi, doar ca nimeni nu mi-a putut explica clar care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam. Indiferent cat mai stam, as vrea sa vina si un psiholog sa ne vada; eu am zis, acum sa vedem daca se si poate. Usor, usor, tot inainte trebuie sa mergem. Doamne ajuta!

Doinita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu